Bæredygtighed

Denne side beskriver, hvordan Byggeri København arbejder med bæredygtighed i byggeriet.

Byggeri København har en lang tradition for at arbejde med bæredygtighed i byggeriet. Siden 1999 har Københavns Kommune skærpet retningslinjerne for miljø i byggeri og anlæg, og Byggeri København følger de gældende krav, der beskrives i "Miljø i Byggeri og Anlæg" fra Københavns Kommune.

Fra 2012 har Byggeri København haft særligt fokus på totaløkonomi og de øvrige elementer i den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed.

Hvorfor bæredygtighed?

For at have et helhedsorienteret syn på byggeriet arbejder Byggeri København med bæredygtighed. Det handler om at sikre, at alle relevante parametre bliver taget i betragtning og sørge for, at vores byggerier bliver så godt som muligt for efterfølgende generationer.

Hvordan arbejder vi med bæredygtighed?

Vi analyserer bæredygtigheden i vore projekter ved hjælp af Byggeri Københavns eget værktøj, Bæredygtighedsværktøjet, der bygger på den tyske ordning til certificering af bæredygtighed, DGNB.

Byggeri København anvender derudover LCCbyg værketøjet til totaløkonomiske analyser og LCAbyg værktøjet til analyse af materialernes livscyklus.

Detaljerede beskrivelser findes i nedenstående.