Brolæggerprisen 2018 går til …

Den nye smukke bydelsplads ved Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus, der skaber et nyt byrum ved genbrug af pladsens gamle engelske brosten.

Rådgivere for Byggeri København, landskabsarkitekterne Kragh & Berglund har stået for projektering af bydelspladsen omkring det netop færdiggjorte Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus. De vinder Brolæggerprisen 2018 for at nytænke landskabsplanen som belægningen er en del af.

Inspirationen til den nye plads kommer fra landskabsarkitekten C. Th. Sørensens oprindelige landskabsplan for Tingbjerg, hvor ”det legende og underfundige spejles i naturen som skabende element, der fremmer og styrker mødet mellem mennesker og samhørigheden i området”. Sådan lyder det fra Kragh & Berglunds oplæg til landskabsplanen for pladsen. 

For Kragh & Berglund har strategien været at genanvende de oprindelige engelske brosten i høj kvalitet, for således at spare ressourcer, og det skaber et torv med sin helt egen identitet, der både er genkendelig og nytænkt i en lokal forankring.

Et byrum med en klar identitet

Kragh & Berglund vinder Brolæggerprisen 2018, netop fordi de har valgt at genbruge den gamle brostensbelægning og bevare en del af pladsens historie. I begrundelsen lyder det blandt andet fra oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget: 

”Kragh & Berglund i den grad er lykkes med at skabe et byrum, som har en klar identitet og som går i fin dialog med bygninger og landskab. Her er det de oprindelige brostensbelægninger, der igen er anvendt til at skabe et nyt byrum med sin helt egen identitet. I har videreført områdes kulturmiljø og kulturarv, og skabt et indbydende byrum, der kan styrke naboskab og samhørighed”, siger han.

Bydelspladsen af Kragh & Berglund og Tingbjergs nye bygning med bibliotek og kulturhus af arkitekterne fra COBE er et aktivt bidrag til Tingbjerg, der nu skal være områdets nye kulturelle samlingspunkt.  

Bydelspladsen er udført med materialer af høj kvalitet og smukt udført brolæggerarbejde af brolæggerne fra C.C. Brun Entreprise A/S.