Byggebranchens store aktører skal konkurrere om at opføre ny skole på Sluseholmen

Hele syv stærke teams fra både Danmark og udlandet har ønsket at blive prækvalificeret til at byde på den nye skole på Sluseholmen.

Københavns Kommune har netop besluttet, hvem der inviteres til at deltage i totalentreprisekonkurrencen på den nye skole på Sluseholmen. Ud af syv stærke teams har kommunen valgt, at følgende fire skal konkurrere om opgaven:

  • BAM Danmark A/S som totalentreprenør med underrådgiverne JJW Arkitekter A/S, Thing Brandt Landskab ApS og BAM Utiliteitsbouw
  • N.V. BESIX S.A. som totalentreprenør med underrådgiverne Rambøll Danmark A/S og BIG ApS
  • MT Højgaard A/S som totalentreprenør med underrådgiverne RUBOW Arkitekter A/S og Nordic – Office of Architecture A/S
  • CG Jensen som totalentreprenør med underrådgiverne Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Nord Architects A/S og EKJ Rådgivende Ingeniører A/S.

Også interesse fra udenlandske aktører

Kasper Graa Wulff, chef for Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København, er glad for den store interesse fra byggebranchen.

"Vi er meget glade for, at Københavns Kommunes byggeprojekter kan tiltrække så stor interesse. Endda også fra udenlandske aktører. Det vidner om, at Københavns udvikling har international bevågenhed. Det er godt i en tid med fokus på de kommunale anlægsbudgetter, hvor prisen naturligvis også skal være i orden."

Byggeri København har nu valgt de fire byggeteams, som vurderes bedst at kunne indfri kommunens ambitioner for en grøn byskole på Sluseholmen, hvor eleverne skal have let adgang til oplevelser og aktiviteter ved vandet og i de grønne områder.

Flere totalentrepriser på skoler på vej i udbud

Københavns Kommune har yderligere to skolebyggerier på vej i udbud. Først kommer Arenakvarterets Skole i Ørestad, og lidt senere følger den nye skole i Kødbyen, der bygges som erstatning for den nuværende Gasværksvejens Skole. Kasper Graa Wulff håber på, at også disse to skoleprojekter vil få stor opmærksomhed fra byggebranchen.

"Som det er tilfældet med den nye skole på Sluseholmen, giver Arenakvarteret Skole mulighed for at sætte et vigtigt fingeraftryk på en ny bydel. Og på det gamle Vesterbro handler det om at skabe en ny skole klos op og ned ad den hvide Kødby, som er et af Danmarks mest ikoniske funktionalistiske byggerier. Derfor håber vi, at en masse entreprenører og arkitekter vil synes, at også disse to skoler er en spændende udfordring".

For flere oplysninger:

Urd Nørgård-Nielsen, Projektchef og arkitekt
Byggeri København, Telefon: 2447 1860, Mail: jk6t@kk.dk