Kalvebod Fælled Skole

  • ""
  • ""
  • ""
Byggeri København har været bygherre på den nye cirkelformede Kalvebod Fælled Skole i Ørestad.

Kalvebod Fælled Skole har tre spor, plads til 750 elever og er 11.500 kvadratmeter stor. Skolen er kendetegnet ved sit smukke runde ydre, organiske former og en fantastisk udsigt over Kalvebod Fælled.

Kalvebod Fælled Skole, som er beliggende i Arenakvarteret i Ørestad Syd, har med sin beliggenhed nogle helt særlige rammer. Skolens faglige profil er idræt og bevægelse og har en idrætshal liggende midt i den cirkelformede bygning, der blandt andet rummer en håndboldbane med internationale mål.  

Byggeri København har været bygherre på skolen samt på udearealer og boldbaner, og skolen er resultatet af et tæt samarbejde mellem flere forvaltninger.

Bygningen skal om dagen imødekomme den nye skolereforms krav til en varieret skoledag med undervisning og sport både ude og inde, mens faciliteterne om aftenen er åbne for lokalområdets beboere for at skabe et aktivt fritids- og kulturliv i Ørestad. 

Skolen er et helt unikt byggeprojekt til Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Udført i samarbejde med entreprenør MT Højgaard A/S med totalrådgiver Lundgaard & Tranberg Arkitekter.