Kalvebod Fælled Skole er indviet

Byggeri København har været bygherre på Københavns nyeste skole – den cirkelformede Kalvebod Fælled Skole i Ørestad – der nu er indviet.

Selv om skolen først nu er indviet officielt, har skolen længe summet af liv. Børnene er nemlig rykket ind på Københavns nyeste skole, som har tre spor og plads til 750 elever. Den cirkelformede skole ligger med udsigt til græssende køer på den ene side og Ørestad på den anden. 

Første nye skole efter skolereformen

Det er Byggeri København, som har været bygherre på skolen samt på udearealer og boldbaner. Eva Holm-Jørgensen, som er projektchef på byggeprojektet, har set frem til den officielle åbning: 

”Kalvebod Fælled Skole er den første helt nye skole, som vi har bygget efter den nye skolereform. Så der var nye ønsker og behov, der skulle opfyldes. Skolen skal være et samlingssted i Ørestad med mulighed for sportslige, kulturelle og sociale arrangementer, og der var krav til et arealeffektivt, driftsvenligt og bæredygtigt design. Derfor fik skolen sin runde form, som giver en lille overflade med mindre vedligehold og et lavt varmeforbrug”, fortæller hun. 

De første børn fra indskolingen rykkede ind i maj måned helt efter planen.

Skole om dagen og fritid om aftenen

Det endelige resultat er produktet af et tæt samarbejde mellem flere forvaltninger og mellem koncernenheder i Økonomiforvaltningen.  

Om dagen imødekommer byggeriet skolereformens krav til en varieret skoledag med undervisning og sport både inde og ude. Skolens faglige profil er idræt og bevægelse, og skolens idrætshal, som ligger midt i den cirkelformede bygning, rummer blandt andet en håndboldbane med internationale mål.  

Om aftenen er skolens faciliteter åbne for lokalområdets beboere for at skabe et aktivt fritids- og kulturliv i Ørestad.