Københavnske skoleelever skifter computer og klasse-værelse ud med arbejdshandsker og byggeplads

  • Fotograf: Pernille Kaalund
Undervisningen er for en stund erstattet med praktisk byggearbejde, når elever fra Skolen på Amagerbro deltager i projektet ”Kloge Hænder”

Københavns Kommune er i samarbejde med totalentreprenøren TRUST i gang med en renovering af Skolen på Amagerbro. I den forbindelse er 7. klasserne med i projektet ”Kloge Hænder”, der skal styrke elevernes kompetencer og interesse for håndværksfag og de naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser.

"Kloge Hænder" løber fra den 2. til den 6. marts 2020. I fem dage får eleverne mulighed for at lege ingeniører og arkitekter og bidrage til renoveringen af deres skole. Forløbet afsluttes med en fernisering og konkurrence den 6. marts, hvor eleverne præsenterer resultaterne af ugens bygge- og håndværksarbejde. 

”Københavnske skoleelever skal have mulighed for at prøve kræfter med, hvad det vil sige at være håndværker, ingeniør eller IT-ekspert. Jeg håber, at projektet ”Kloge Hænder” vil give flere unge lyst til at vælge en erhvervsfaglig eller naturvidenskabelig uddannelse, både fordi virksomhederne mangler kandidater indenfor de områder, men lige så vigtigt fordi der er gode livs- og karrieremuligheder indenfor de fag,”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Børne- og ungeborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig også over initiativet:

”En af forudsætningerne for, at unge københavnere vælger en erhvervsuddannelse eller teknologisk uddannelse er, at vi skaber kontakten mellem de unge og gode håndværksarbejdspladser. Samtidig løfter det altid undervisningen, når eleverne er ude i praksis”.

Ask Abildgaard, dommer i programmet Nybyggerne på TV2, er til dagligt kvalitetschef i TRUST-partnerskabet. Ved ferniseringen vurderer han elevernes samarbejde og gode håndværk i den afsluttende konkurrence. Det er Jyske Bank, der står bag "Kloge Hænder", og Byggeri Københavns totalentreprenør og strategiske partner TRUST leder med entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen eleverne igennem ugens byggeprogram.

”Vi bliver nødt til at gøre en aktiv indsats som entreprenør og lave noget larm for vores fag. Der kommer til at mangle mere end 70.000 med en erhvervsfaglig uddannelse, og det er en stor ud-fordring, vi skal gøre noget ved nu og her”, siger entreprenør i TRUST, Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen.