NCC vandt totalentreprise kontrakten på Nordøst Amager Skole

  • ""
NCC skal opføre den nye Nordøst Amager Skole, der får plads til 840 elever fordelt på tre spor fra 0. til 9. klassetrin.

Skolen kommer til at ligge på Holmbladsgade på Amager og skal stå færdig i 2022 til en samlet pris på 255 mio. kroner.

NCC vinder totalentreprisekontrakten på skolen samt en idrætshal, skolefritidsordning og EAT madordning sammen med underrådgiverne arkitekterne Christensen og Co, Kjaer & Richter, Insitu Arkitekter, Lyngkilde som rådgivende ingeniører og landskabsarkitekterne 1:1 Landskab.  

Opgaven tildeles NCC som kombinerede en pris indenfor det ønskede budget med et godt svar på byggeprogrammets visioner og ønsker til skoleprojektet. Der blev lagt vægt på, at skolens disponering og indretning mødte ønskerne til en moderne skolebygning i et tæt samspil med omgivelserne. Det foreslåede projekt har også formået at byde fritidsbrugerne velkomne med en indbydende fritidszone.

”Vinderprojektet demonstrerer at vi kan opføre gedigent skolebyggeri af høj kvalitet til en fornuftig pris i København. NCC har i fremragende grad opfyldt byggeprogrammets ønsker og krav indenfor budgetrammen, hvor også bæredygtighed samt det integrerede indeklima og energidesign er overbevisende implementeret. Også den organisation, som NCC tilbyder, er vurderet højt, og lover godt for et kommende samarbejde”, siger Kasper Graa Wulff, chef for Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København.

Skolen er bestilt af Børne- og Ungeforvaltningen sammen med Kultur- og Fritidsforvaltningen, da skolen og idrætshallen også skal benyttes af borgere og forenings- og fritidsorganisationer uden for skoletiden.