Nu starter byggeriet af Østerbro Skøjtehal

  • ""
Københavnerne kan se frem til en helt ny skøjtehal på Østerbro.

Onsdag den 29. maj tog overborgmester Frank Jensen første spadestik til skøjtehallen, som skal stå klar i begyndelsen af 2021.

København vokser med 10.000 indbyggere om året. Det kræver flere boliger, men også flere idrætsfaciliteter og fritidstilbud. Der har længe været et stort ønske om en ny skøjtehal på Østerbro, og derfor har Københavns Kommune sammen med private aktører udviklet en skøjtehal, der både favner det brede foreningsliv, men også giver eliteidrætten rum til udfoldelse.

Overborgmester Frank Jensen ser frem til, at skøjtehallen står klar til københavnerne i 2021:

”Det er en høj prioritet for mig, at vi bygger idrætsfaciliteter til københavnerne. Med den nye skøjtehal får vi fantastiske rammer til stor glæde for både små og store skøjteglade københavnere. Samtidig vil skøjtehallen give et levende kultur- og fritidsliv til det nye byområde Østre Gasværk Kvarter”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Skøjtehallen er det første byggeri i Østre Gasværk Kvarter, som i de kommende år vil udvikle sig til et helt nyt byområde. Hallen kommer til at byde på en 30 gange 60 meter is-bane med service- og klubfaciliteter samt publikumsområder med plads til 500 tilskuere. 

“Det bliver rigtig godt, når vi kan tilbyde byens skøjteløbere nye træningsfaciliteter. Jeg håber, at skøjtehallen bliver et stærkt socialt samlingspunkt for københavnerne og dem, der har lyst til at besøge byen,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (A). 

I den ca. 5000 m2. store skøjtehal er der lagt vægt på at skabe et socialt hus, der appellerer til foreningslivet, både til unge og gamle, familier samt klubmedlemmer, der dyrker kunstskøjteløb og ishockey. 

”Vi har arbejdet tæt sammen med Københavns Kommune i flere måneder for at finde det optimale projekt. Den nye skøjtehal kommer helt sikkert til at glæde rigtig mange københavnere i mange år, og vores kompetente medarbejderteam glæder sig rigtig meget til at realisere dette fantastiske projekt,” siger Torben Modvig, adm. direktør i CASA. 

Skøjtehallen bliver til i et såkaldt Offentligt Privat Partnerskab (OPP) mellem kommunen og to private aktører. Det er det første OPP, som Københavns Kommune indgår i.