Nye, topmoderne rammer på vej til børnene på Oehlenschlægersgades Skole og Saxoly Fritidshjem

  • TRUST
Vesterbros børn kan inden længe se frem til en ny, gennemmoderniseret folkeskole med fritidshjem. Der er rejsegilde fredag den 21. februar.

Oehlenschlægersgades Skole og Saxoly Fritidshjem trængte til en make-over. Derfor er Københavns Kommune nu på vej med en helhedsrenovering og udvidelse af skolen og fritidshjemmet. Skolen udvides fra to til tre spor, så der fremover vil være plads til 280 flere københavnerbørn på skolen. Helhedsrenoveringen sker som led i Københavns Kommune indsats for at renovere og give byens folkeskoler et gennemgribende løft.

”Folkeskolen skal være det naturlige førstevalg. Derfor har vi de seneste 10 år investeret mere end 10 mia. kroner i at bygge, renovere og udvide byens folkeskoler. Snart får Vesterbro en topmoderne folkeskole, som giver endnu bedre rammer for leg og læring og sikrer plads til de mange nye skolebørn i den populære bydel,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

De fire af skolens i alt fem bygninger bliver gennemgribende renoveret. Den femte bygning er blevet revet ned og erstattes af en ny, topmoderne bygning, der blandt andet byder på en gymnastiksal med udsigt over byens tage. Det tilhørende fritidshjem integreres som noget nyt i samme bygninger som skolens og flytter blandt andet ind i den nye bygning.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) glæder sig også over det gennemgribende løft af Oehlenschlægersgades Skole:

”Oehlenschlægersgades Skole er meget smuk set udefra. Men skolen er fra 1885 og trængte til en større renovering. Børn og medarbejdere på skolen og fritidshjemmet kan se frem til langt bedre og mere sammenhængende fysiske rammer og et stort løft af faglokalerne. De fysiske rammer betyder noget for trivslen. Og god trivsel er forudsætningen for læring i skolen.”

Udvidelsen af skolen sker desuden med et bæredygtigt fokus. Materialerne fra den nedrevne bygning er nemlig blevet genanvendt i andre byggeprojekter, blandt andet mursten, dele af træbjælkerne og belysningsarmaturer.

Det har betydet, at der på Holbergskolen i København NV er opført et affaldsskur i træ fra Oehlenschlægersgades Skole. Det er helt i tråd med Københavns Kommunes vision om at gøre byggerierne mere bæredygtige ved blandt andet at genanvende materialer.

Kontakt

Yderlige information samt kontakt til overborgmester Frank Jensen via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.

Kontakt til børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressechef Martin Hein, tlf. 41 85 14 83.

Tid og sted

Rejsegilde på Oehlenschlægersgades Skole og Saxoly Fritidshjem, Saxogade 102, 1663 København V
Fredag den 21. februar 2020 kl. 12.30-13.10. Pressen er velkommen.