Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus står færdigt

  • ""
En ikonisk bygning, der skal være et nyt kulturelt samlingspunkt for Tingbjerg er indviet.

Kulturhuset skal være Tingbjergs nye mødested, og huset er helt specielt, ikke kun på grund af udseendet, men huset er ejet af både Københavns Kommune og de to boligorganisationer fsb og SAB, der administrerer de almene boliger i området.

Derfor er Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus udviklet i tæt samarbejde mellem beboere, foreninger og ansatte. Tingbjerg Skole og Tingbjerg Bibliotek har været væsentlige drivkræfter i processen, ligesom de lokale boligselskaber fsb og SAB har haft et tæt samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen om at udvikle husets profil.

Erik Willer er den projektleder i Byggeri København der har koordineret byggeprocessen mellem projektets mange interessenter, og han beretter om en lang proces med mange udfordringer:

”Men bygningen repræsenterer absolut storslået og visionær arkitektur og har på den måde været en fornøjelse at være med til at skabe”, udtaler Erik.

Et nyt vartegn for Tingbjerg

Arkitekterne har haft den tanke, at huset skal åbne op mod bydelen og den skal med sin gennemsigtige facade, fremvise sine mange aktiviteter til omgivelserne. Huset har et helt specielt tragtformet volumen der peger mod skolen, og spænder fire etager ned til skolens indgang.  

Arkitektur og materialer er valgt med respekt for boligbebyggelsen der er designet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen i 1960erne. Der er brugt de samme grundmaterialer, den gule tegl, men blot på en nymoderne måde, således at bygningen har tydelig tilknytning til Tingbjerg.

Huset er indrettet med voksen- og børnebibliotek, værksteder, café og mødelokaler og en sal der bl.a. kan bruges til teater, foredrag, debat og andre kulturelle arrangementer.

Anlægssum ca. 58 mio. kr., heraf har A.P. Møller Fonden bidraget med 6 mio. kr.