Vi sætter aftryk over hele København

Byggeri København er løbende involveret i op mod 200 byggeprojekter over hele byen. Bygninger, der gøres klar til københavnerne.

København vokser hvert år med 10.000 nye borgere. Det lægger pres på byen, og det gælder ikke mindst behovet for udbygning af daginstitutioner, skoler, fritidstilbud og kulturtilbud. Derfor arbejder Byggeri København, som er kommunens centrale bygherreenhed, konstant på op mod 200 bygge- og renoveringsprojekter over hele byen:

”Vores projekter spænder vidt og kan være både stort og småt. Fra en helt ny skole – som den runde Kalvebod Fælled Skole i Ørestad, der lige er taget i brug - til moderniseringer, udvidelser, ombygninger og etableringer af midlertidige institutioner, som kan fungere, mens vi arbejder med de andre projekter”, fortæller Kasper Graa Wulff, byggechef for Byggeri København.

Børn og unge er de største kunder

De store investeringer i ny kapacitet på børneområdet betyder, at Byggeri København alene denne sommer færdiggør mere end tyve projekter til Børne- og Ungeforvaltningen. Foruden sporudvidelser og udbygninger på flere af byens skoler, er der netop leveret en midlertidig institution på 2100 m2 ved Torveporten i Valby. Her flytter 262 børn ind i slutningen af august, og her skal de være, indtil deres helt nye daginstitution er opført:    

”Vi begynder for alvor at kunne se resultaterne af de seneste års investeringer i skolebyggerier, som skal give bedre plads til byens børn. Lige nu er vi i gang med at udvide en af byens ældste skoler, Christianshavns Skole, der får fire spor på alle klassetrin. Skolen er grundlagt i 1915, og størrelsen på matriklen er uændret. Så vi har tilført enkelte bygninger og ellers bygget i højden. Det er noget af et kunstgreb, siger byggechefen Kasper Graa Wulff.   

Kulturhus og klubhus

Også på kultur- og fritidssiden er der gang i en række spændende projekter. Tidligere på sommeren blev den helt nye idrætshal Lundehushallen indviet af københavnerne på ydre Østerbro. I samme bydel er et helt nyt kulturhus på vej, og i Valby er Valby Boldklub netop flyttet ind i deres nye klubhus:

”Vi har et par helt enestående projekter på vej både på den korte og på den lidt længere bane. Lige nu arbejder vores projektledere med at planlægge Papirøens nye vand-kulturhus i samarbejde med den japanske tegnestue Kengo Kuma – det er et fantastisk projekt. Og snart kommer også det nye Kampsportens Hus, som bliver et nyt samlingspunkt ved Nørrebro Station”, slutter Kasper Graa Wulff.

Også specialpladser og bosteder indgår i Byggeri Københavns portefølje. I Nansensgade er unge med autisme ved at flytte ind i et helt nyt hus. Og Byggeri København har lige afleveret en midlertidig institution til Frejaskolen i Valby, som er opført af pavillonmoduler, der er tilpasset og indrettet til elevernes særlige behov.