Ny firesporet skole i Ørestad med svømmehal, idrætshal og madskole

I Ørestad er der en ny firesporet skole på vej med plads til 1.200 elever. En skole, der skal være knudepunkt for læring, kultur og fritid.
Rubow Arkitekter

Ørestaden er i rivende udvikling, og mange børnefamilier bosætter sig i bydelen. Derfor er der behov for mere skolekapacitet og flere fritidstilbud for børn, unge og lokalmiljø, og det er der i den grad udsigt til med Skolen på Hannemanns Allé. En skole, der er ét af Københavns mest ambitiøse og innovative skolebyggerier til dato med svømmehal, idrætshal og madskole under samme tag. Svømmehallen bliver også åben for offentligheden.

Skolen skal huse både læring i dagtimerne og unikke faciliteter for kultur- og fritidstilbud resten af dagen. Der bliver bl.a. særligt gode faciliteter for springgymnastik. Visionen er, at skolen skal danne ramme om socialt liv, fællesskab og byliv i Ørestaden. Dens arkitektur er desuden tænkt, så den skaber mange anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og aktiviteter.

”Skolen på Hannemanns Allé bliver ét af Københavns største skolebyggerier til dato. Med både svømmehal og idrætshal er der rig mulighed for, at elever, naboer og københavnerne kan få glæde af de topmoderne faciliteter. Jeg glæder mig meget til at se skole, sport og fritid blomstre i Ørestaden”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

”Ørestadens børn og unge får med den nye skole rig adgang til spritnye og virkelig lækre faciliteter. Det betyder alverden for Københavns skoleelever, at de kan udfolde sig fysisk, socialt og kreativt både i skoletiden og i fritiden. Skolen på Hannemanns Allé bliver suveræn, fordi den skaber rammerne for denne udfoldelse – samlet på ét sted”, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).”

”Når Skolen på Hannemanns Allé står færdig med bl.a. svømmehal, idrætshal og kulturhus, vil det give helt nye muligheder for beboerne i Ørestaden. Det bliver ikke mindst en gevinst for børnene, der gennem skolen vil få en helt naturlig vej ind i fritidstilbuddene og de sunde fællesskaber, og også for resten af bydelens beboere, der kan se frem til nye kultur- og fritidsaktiviteter,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Lars Weiss via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw tlf. 26 13 65 49.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressekonsulent Henrik Meinicke Nielsen tlf. 24 40 38 74.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær Hermansen tlf. 24 87 91 88.

Fakta om skolebyggeriet

  • Markering af byggestart på Skolen på Hannemanns Allé 40, 2300 Kbh. S, fredag 4. juni 2021 kl. 12.30-13
  • Skolen bliver firesporet med svømmehal, idrætshal og madskole. Svømmehallen bliver åben for offentligheden
  • BAM Danmark er totalentreprenør og opfører skoleprojektet i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører
  • Der er afsat en anlægsbevilling på 200 mio. kr. til opførelse af svømmehal og 571 mio. kr. til skole og idrætshal
  • Byggeriet får en miljøcertificeringsstandard på DGNB guldniveau
  • Skolen forventes at stå færdig i sommeren 2023