Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus

En ikonisk bygning, der er et nyt kulturelt samlingspunkt for Tingbjerg.

Brolæggerprisen 2018 og Architizer A+ Awards 2019

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus er et kulturelt mødested, der samler folke- og skolebibliotek, kulturhus, mødelokaler, værksted, café, koncert- og teatersal under et tag. Huset er udviklet i samarbejde mellem beboere, foreninger og ansatte i bydelen - og ikke mindst et samarbejde mellem Københavns Kommune og de to almene boligforeninger fsb og SAB. 

Et nyt vartegn for Tingbjerg

Arkitekterne har haft den tanke, at huset skal åbne op mod bydelen og den skal med sin gennemsigtige facade, fremvise sine mange aktiviteter til omgivelserne. Huset har et helt specielt tragtformet volumen der peger mod skolen, og spænder fire etager ned til skolens indgang.  

Arkitektur og materialer er valgt med respekt for boligbebyggelsen der er designet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen i 1960erne. Der er brugt de samme grundmaterialer, den gule tegl, men blot på en nymoderne måde, således at bygningen har tydelig tilknytning til Tingbjerg.

Huset er indrettet med voksen- og børnebibliotek, værksteder, café og mødelokaler og en sal der bl.a. kan bruges til teater, foredrag, debat og andre kulturelle arrangementer.

Anlægssum ca. 58 mio. kr., heraf har A.P. Møller Fonden bidraget med 6 mio. kr.