Den cirkulære skillevæg

På denne side kan du hente alle de informationer om den cirkulære skillevæg, som du skal bruge til projektering. Du kan også se, hvor du kan se væggen fysisk, og hvordan den bliver brugt i Københavns Kommunes projekter.
Billede
Illustration af de cirkulære vægge
Væggen er opbygget af moduler med en løs fer i den lodrette samling

Væggen er udviklet i et samarbejde mellem ERIK Arkitekter, Wissenberg Ingeniører, Business With Impact og COWI

Det er en gipsvæg som bygges af standardmaterialer som en almindelig systemvæg i gips. 

Men væggen er cirkulær.

Væggen har en specialudviklet tør samling med fer og not. Derfor kan man effektivt skille væggen ad i moduler. De kan flyttes og genbruges direkte. 

Det forventes at 80 procent af materialerne genbruges direkte ved flytning.

Skrueforbindelser mellem de lodrette stålregler og gipspladerne bevares ved flytning og modulerne skrues kun fast i U-skinnerne i top og bund.

Den Cirkulære Skillevæg er en ny standard i byggeriet. Den kan udvikles videre af markedet. Når nye designløsninger opstår, kan de tilføjes. 

Den Cirkulære Skillevæg kan

  • Bruges med en ubehandlet overflade.
  • Tillægges identitet og funktioner i den op til 20 mm brede samling ved den lodrette fer. F.eks. trælister, der passer til rummets andre detaljer. 
  • Tilføjes overflader, f.eks. akustikpaneler
  • Videreudvikles med nye specialelementer f.eks. teknikmoduler. 

Den Cirkulære Skillevæg er i sin smalleste konfiguration 100 mm i tykkelsen.

Den Cirkulære Skillevæg fås som BIM-komponent til digital projektering.

Open source

Den Cirkulære Skillevæg er et open source-system, som alle kan anvende. Materialet kan tilgås fra denne hjemmeside.

CO2

Første gang Den Cirkulære Skillevæg sættes op har den 20 procent højere klimapåvirkning end en traditionel gipsvæg. Men den Cirkulære Skillevæg nedsætter allerede klimapåvirkningen, når den flyttes første gang.

Brand

Den Cirkulære Skillevæg har en brandmodstandsevne på 60 minutter (EI60). Den er testet på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, DBi. Væggen var ikke isoleret.

Lyd

Den Cirkulære Skillevæg har i sin slankeste konfiguration på 100 mm en lyddæmpningsevne på 45dB. Den er testet på DTU Elektro. Væggen var ved lydtesten opbygget med et lag fibergip og isoleret med mineraluld.

Tid

Den Cirkulære Skillevæg øger byggehastigheden i forhold til en almindelig systemvæg i gips. Det sker gennem præfabrikation, og ved at alle de lodrette skruesamlinger genbruges, når vægmodulet flyttes.

Pris
Væggen forventes at koste det samme eller mindre end en almindelig systemvæg i gips.